Τοποθεσία

Εγκαταστάσεις ΤΜΧΠΠΑ

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ), της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο.

Διεύθυνση

Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πεδίον Άρεως, Βόλος 38334

Email

Τηλέφωνα

2421074470, 2421074494, 2421074436
Φαξ: 24210 74398

Γραμματεία Συνεδρίου

Άννα Ζυγούρα

Ο Βόλος

Ο Βόλος, είναι μία μεσαίου μεγέθους πόλη-λιμάνι στην Κεντρική Ελλάδα, με πληθυσμό 150.000 περίπου κατοίκους. Αποτελεί τη διοικητική πρωτεύουσα της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η πόλη χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής, σημαντική βιομηχανική παράδοση που αντανακλάται στα ιστορικά κτίρια που βρίσκονται διάσπαρτα στον αστικό ιστό και αξιόλογη πολιτιστική ζωή.

Η πόλη είναι χτισμένη στους πρόποδες του Πηλίου, στο μυχό του Παγασητικού Κόλπου. Χάρη στη γεωγραφική της θέση περιβάλλεται από φυσικές περιοχές και παραδοσιακά οικιστικά σύνολα αναγνωρισμένου φυσικού κάλλους, που ανοίγουν τον ορίζοντα της τουριστικής αξιοποίησης.

Πρόσβαση στο Βόλο

Η πρόσβαση στο Βόλο από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται μέσω της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης επιλέγοντας είτε την έξοδο των Μικροθηβών (χλμ. 290) είτε του Βελεστίνου (χλμ. 310).
Η απόσταση από το κέντρο της Αθήνας είναι 324 χιλιόμετρα και το ταξίδι με το αυτοκίνητο διαρκεί περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά ενώ με το ΚΤΕΛ το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες και 15 λεπτά.
Η απόσταση από την Θεσσαλονίκη είναι 210 χιλιόμετρα και το ταξίδι με το αυτοκίνητο διαρκεί περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά ενώ με το ΚΤΕΛ το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά.
Ο Βόλος συνδέεται σιδηροδρομικώς με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με αλλαγή στο σταθμό Λάρισας με αμαξοστοιχίες τύπου Intercity και το ταξίδι διαρκεί 5 ώρες και 3,5 ώρες αντίστοιχα.

Πρόσβαση στο κτίριο του ΤΜΧΠΠΑ

Η πρόσβαση στο κτίριο του συνεδρίου από το κέντρο της πόλης μπορεί να γίνει:

πεζή

(απόσταση 15’– 25’)

με αστικό λεωφορείο

(γραμμές 2, 3, 4 και 5)

με ταξί

Διαμονή

Αναμένονται πληροφορίες σύντομα

Copyright 2017 ΤΜΧΠΠΑ. All rights reserved, Ανάπτυξη: Σωμαράς Χρήστος